Kerrie rijst met makreel

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-01-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Kopjes basmatie rijst
  • 1 Schoongemaakte makreel
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Snufje zout
  • 1 beetje peper
  • 1 rode paprika
  • 100 ml room
  • 1 bakje mascarpone

Bereiden

Kook 2 kopjes basmatie rijst helemaal zacht.Maak de makreel in fijne stukjes.Verhit in een grote braadpan boter.Bak daarin de ui,bieslook en knoflook in fijne stukjes glazig.Voeg dan dunne reepjes rode paprika toe enn zout en peper.Doe dan de makreel erbij en de room en laat het geheel even 15 minuten gaar worden op een middelmatig pitje.Af en toe door roeren.Giet de rijst af en voeg het dan toe in de braadpan.Schep het geheel even om en doe dan de mascarpone erdoor.

Bronvermelding