Menu
Mexicaanse gehaktschotel
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 03-06-2011 | 37 keer bewaard
Ingrediënten
- 1,5 pond Rundergehakt
- 1 zakje Tex-Mexkruiden
- 5 eetlepels Zoete Chilisaus
- 100 gram Nacho's of Dorito's
- 3-4 Tomaten
- 1 grote Ui
- 125 gram Champignons
- 1 Paprika
- 150 gram Geraspte kaas
- 1/2 kopje Water
- 2 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Marsala of Kerrypoeder
Bereiden
VOORBEREIDING:
- Oven voorverwarmen op 160°C;
- Tomaat en champignons in schijfjes snijden;
- Ui en teentjes knoflook in stukjes snijden;
- Paprika na verwijderen van de zaadlijsten in stukjes snijden;
BEREIDING:
- Gehakt in de wok zonder toevoeging van olie of braadprodukt licht rul bakken:
- Met de spatel het gehakt tegen de rand van de wok drukken en met het keukenpapier het vrijgekomen vet uit de wok deppen;
- Het halve kopje water en de Tex-Mexkruiden toevoegen en door elkaar roeren:
- Met de spatel het gehaktmengsel weer tegen de wokrand brengen:
- Ui, champignons, paprika en knoflook in het vrijgekomen onderste gedeelte van de wok fruiten, de marsala en chilisaus toevoegen en alles weer door elkaar mengen;
- Ovenschaal licht invetten en de tomaatschijfjes over de bodem verdelen:
- Nacho's verkruimelen en over de tomaat strooien;
- Gehaktmengsel in de ovenschaal doen en glad strijken;
- Geraspte kaas over de schotel verdelen en de schaal 20 minuten in de oven verwarmen.
TIP:
Evt. een klein blikje mais door het gehaktmengsel roeren.
Materialen
Wok, oven, rechthoekige ovenschaal, houten spatel en keukenrol.
Bronvermelding
Eigen aangepast recept.