Mexicaanse gehaktschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-06-2011 | 37 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 pond Rundergehakt
  • 1 zakje Tex-Mexkruiden
  • 5 eetlepels Zoete Chilisaus
  • 100 gram Nacho's of Dorito's
  • 3-4 Tomaten
  • 1 grote Ui
  • 125 gram Champignons
  • 1 Paprika
  • 150 gram Geraspte kaas
  • 1/2 kopje Water
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Marsala of Kerrypoeder

Bereiden

VOORBEREIDING: - Oven voorverwarmen op 160°C; - Tomaat en champignons in schijfjes snijden; - Ui en teentjes knoflook in stukjes snijden; - Paprika na verwijderen van de zaadlijsten in stukjes snijden; BEREIDING: - Gehakt in de wok zonder toevoeging van olie of braadprodukt licht rul bakken: - Met de spatel het gehakt tegen de rand van de wok drukken en met het keukenpapier het vrijgekomen vet uit de wok deppen; - Het halve kopje water en de Tex-Mexkruiden toevoegen en door elkaar roeren: - Met de spatel het gehaktmengsel weer tegen de wokrand brengen: - Ui, champignons, paprika en knoflook in het vrijgekomen onderste gedeelte van de wok fruiten, de marsala en chilisaus toevoegen en alles weer door elkaar mengen; - Ovenschaal licht invetten en de tomaatschijfjes over de bodem verdelen: - Nacho's verkruimelen en over de tomaat strooien; - Gehaktmengsel in de ovenschaal doen en glad strijken; - Geraspte kaas over de schotel verdelen en de schaal 20 minuten in de oven verwarmen. TIP: Evt. een klein blikje mais door het gehaktmengsel roeren.

Materialen

Wok, oven, rechthoekige ovenschaal, houten spatel en keukenrol.

Bronvermelding