Gel van paprika en tomaat - Top class recept van Julius Jaspers en Robert Kranenborg

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 04-11-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0,5 stuk grote rode paprika of één kleine
  • 20 stuks kerstomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 125 ml water
  • 3,5 gr agar agar
  • zout, peper

Bereiden

1. Smeer de paprika in met olijfolie en pak met een gekneusde teen knoflook, twee takjes tijm, een laurierblad in aluminiumfolie. Leg de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en leg er een gekneusde teen knoflook, 2 takjes tijm en een laurierblad tussen. Bestrooi met zout en peper en pof tomaatjes en paprika 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden C. (paprika moet misschien wat langer garen). 2. Breng water tegen de kook aan en roer hier de agar agar door. Laat oplossen, breng weer aan de kook en laat een minuut garen. 3. Draai de paprika en tomaatjes (zonder knoflook en kruiden) fijn in de keukenmachine en meng met het agarwater. 4. Breng op smaak (zout, peper), passeer direct door een zeef en laat op een plaatje opstijven/afkoelen. 5. Snijd spaghetti's of steek rondjes uit, of draai op en gebruik het als gel vanuit een spuitzak/flesje.

Bronvermelding