1 'Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst echt heerlijk, mager en niet moeilijk te maken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

6 ¿ 8 kippenpoten of kipkarbonades 2 uien ¾ kilo vastkokende aardappels ¾ kilo wortels 3 uien 4 teentjes knoflook 2 el Dyon mosterd 2 el honing 1 t chilipoeder Zeezout Zwarte peper uit de molen 2 twijgjes rosemarijn Hulpmiddelen Steelpan, bakplaat voor oven. Bereidingswijze Maak eerst de marinade, maak een pasta van de honing, de mosterd, de chili, peper en zout. Nu de kipdelen met 2/3 deel van de marinade insmeren en het laatste 1/3 deel achterhouden. Gasoven alvast voorverwarmen op 200 graden, hetelucht 180 graden. Snij nu alvast de uien in delen, kneus de knoflooktenen door er met een mes op te slaan (zo geven ze hun smaak goed af. Neem nu de bakplaat (geen rooster) en leg daar de gemarineerde kipdelen op met de huid op de plaat, uien en knoflook erbij leggen en 20 minuten bakken in de oven. Schil nu de aardappels, was ze en snij ze allen in vier delen. Rasp de wortels en snij er partjes van. Warm nu de kippenbouillon op in een steelpan. Na 20 minuten kip bakken de kipdelen van de bakplaat nemen en de aardappelpartjes, de wortels op het blik tussen de uien en de knoflook leggen. Peper en zout er op en laat die smaken goed intrekken en begieten met de bouillon. Nu de kipdelen terugleggen, maar met de huid naar boven. De huid van de kipdelen insmeren met het restant van de marinade, takjes rozemarijn ertussen en nu nog 45 minuten laten bakken op 180-200 graden in de oven. Bakplaat op een doek en onderzetters op tafel zetten en opscheppen van de plaat. Je hemt nu een heerlijke schotel, dus smullen maar!

Materialen

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramaliseert een beetje.

Bronvermelding