( Hartige groentetaart) met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg. Eigenlijk is dit een ovenschoteltje, makkelijk te maken en heb je er een zalige maaltijd aan

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-09-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr Gorgonzola of Danish Blue
  • Plakjes katenspek
  • 4 stengels prei (in dunne ringen)
  • 4 uien (in halve ringen)
  • 3 teentjes knoflook (fijn)
  • 125 gr champignons (dunne plakjes)
  • 1 bosje peterselie (gesnipperd)
  • Belegen kaas (geraspt)
  • 2 t paprikapoeder mild
  • 50gr boter Olijfolie Zeezout
  • Zwarte peper uit de molen

Bereiden

Doe het gehakt in de koekenpan in een flinke scheut olijfolie en boter ½ - ½ is een goede verhouding. Rul het gehakt fijn en bak met de kruiden en de uien en champignons redelijk gaar. Voeg de prei toe en bak vrijwel gaar. Even proeven en eventueel wat bij kruiden. Goed door elkaar roerbakken. Neem een kleine ovenschaal en bekleed die met bladerdeeg. Schep het mengsel er in. In het midden enkele plakjes katenspek. Doe er dan de brokjes blauwkaas op (in mijn geval Gorgonzola) Het loopt vanzelf uit in de oven. Bedek het mengsel met bladerdeeg en gratineer af met geraspte kaas. HEERLIJK, smullen maar weer! Het is allemaal zo simpel. lekker met salade.

Bronvermelding