(Hapje) Kaasvlinders. Heel makkelijk te maken en dit vindt iedereen lekker

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • beetje bloem om te bestuiven
  • 1/2 pakje bladerdeeg
  • 1 ei, los geklopt
  • geraspte emmentaler of belegen kaas
  • peper/ zout

Bereiden

Voor ongeveer 15 kaasvlinders Bestuif je aanrecht met bloem. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek. De lengte moet ongeveer 35 cm zijn en een dikte hebben van ca.2-3 mm.Houd de breedte van de plakjes bladerdeeg aan. Bereidingswijze Strooi kaas over het bladerdeeg. Rol nu het bladerdeeg aan een kant tot het midden op. Rol dan de andere zijde tot het midden er strak tegen aan zit en 1 grote lange vlinder ontstaat. Smeer het losgeklopte ei tussen de 2 rollen. Zo blijven ze tegen elkaar geplakken. Leg de Rol voor je ze gaat snijden in kleinere plakken ca.30 min in de koelkast om te rusten en op te stijven. Snijd er dan plakjes van ca.1 cm dikte van.Smeer dan ei over de kaasvlinders. Strooi er peper en zout over. Bak in 10-15 min goudbruin op 200 graden. Serveertips Dit kun je ook doen met een lekkere pesto of zongedroogde tomaatjes.

Bronvermelding