Soep: Kippensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-09-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • voor de bouillon:
  • 1 kilo kippenbouten
  • 1 kruidnagel
  • 1 ui, geschild en gehalveerd
  • 1 wortel, geschild en in stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierbladeren
  • zout en versgemalen peper
  • evt. 1 bouillonblokje
  • voor de vulling:
  • 500 gram verse soepgroenten naar keuze
  • 100 gram vermicelli

Bereiden

Doe de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng aan de kook en schuim een paar keer af. Temper de warmtebron en laat de bouillon ca anderhalf uur tegen de kook aan trekken. Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog een half uur inkoken tot er ca 1, 5 liter over is. Pluk ondertussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe. Laat nog ca 10 min. zachtjes koken. Proef de soep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper.

Bronvermelding