Camembert: Gebakken Camembertje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetl. bloem
  • 4 eetl. melk
  • 4 eetl. paneermeel
  • 1 doosje camembert (250 g.)
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. kersenjam (halfzoet)
  • 1 eetl. rode port
  • 2 plukjes peterselie

Bereiden

Zet alle spulletjes klaar. In diep bord bloem en melk tot glad papje roeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Camembert eerst door het bloempapje halen en dan door de paneermeel wentelen. In koekepan boter verhitten. Camembert +/- 2 min. aan elke kant goudbruin bakken. In een kommetje jam en de port door elkaar roeren. Camembert uit pan halen en halveren en garneren met een plukje peterselie. Halve camembert op (warm) bord leggen en het jamsausje er naast serveren. Een lekker stampotje (bijv. posteleinstampot) met walnootstukjes is er heerlijk bij.

Materialen

2 diepe borden, koekepan, kommetje.

Bronvermelding