Stroganoff van kip en prei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 14-05-2015 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 150 g langkorrelige of basmati-rijst
  • 1 grote prei
  • een flinke handvol kastanjechampignons of oesterzw
  • 2 kipfilets, liefst vrije-uitloop of biologisch
  • olijfolie
  • een klontje boter
  • een glas witte wijn
  • een bosje verse peterselie
  • 3 dl koffieroom
  • 1 citroen

Bereiden

Giet kokend water in een grote pan, zet die op hoog vuur en doe er een snuf zout bij # Doe de rijst in de pan, laat het water weer aan de kook komen en zet het vuur dan iets lager # Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking # Snijd beide uiteinden van de prei af, snijd hem in de lengte in kwarten, snijd de kwarten in dunne plakjes en spoel die goed af onder de kraan # Snijd de paddenstoelen in plakjes # Snijd de kipfilets staafjes ter grootte van een pink Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe er een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in # Doe de prei met de witte wijn, een klein glaasje water en een flinke snuf peper en zout in de pan # Dek de pan losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat het zaakje 5 minuten pruttelen # Hak intussen de peterselie, met steeltjes en al, fijn # Haal het folie van de pan en doe de reepjes kip, het grootste deel van de peterselie, de room en de paddenstoelen in de pan # Roer, laat de saus weer aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen # Giet de rijst af # Snijd vlak voor het serveren de citroen doormidden en knijp het sap van één helft bij de Stroganov # Voeg zout en peper naar smaak toe Schep wat rijst op elk bord en lepel de Stroganov erover # Strooi er de rest van de gehakte peterselie over # Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer die erbij

Bronvermelding