Limburgse mosterdsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

25 gram boter 25 gram bloem 2 groente (of kippen-)bouillontabletten 3 sjalotten of 2 uien 1 liter halfvolle melk 1/2 theelepel kerriepoeder 3 eetlepels Limburgse mosterd 1/8 liter slagroom 2 eetlepels gehakte bieslook 100 gram gerookte spekblokjes Bereiding: Snipper de sjalotten of uien. Bak de spekblokjes in de boter knapperig. Haal de spekblokjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet de sjalotten donker bruin. Voeg de bloem en kerrie toe en laat even meefruiten. Voeg de melk, de mosterd en de bouillonblokken toe. Laat even doorkoken. Voeg de helft van de slagroom toe en klop de andere helft stijf. Voeg voor het opdienen de uitgebakken spekblokjes en de geslagen room toe. Garneer met de bieslook.

Bronvermelding