Menu
Mango salade met tijgergarnalen en mangosteen
Salades, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Laatst aangepast: 14-04-2012 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 eetl suiker
- 1/2 kopje water
- 3 eetl rijstwijnazijn
- 3 eetl vissaus
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 chilipeper klein gesneden
- 1 beetje limoensap
- 1 mango niet rijp
- 5 takjes rode perilla ?
- 3 blaadjes vietnamese munt
- 5 blaadjes aziatische bacilicum
- 1 takje rijstkruid
- 3 blaadjes munt
- 8 stuks tijgergarnalen gekookt
- 1 mangosteen
- 10 gram gedroogde garnalen
- 1 handvol gefrituurde aziatische sjalotten fijngesneden
- 20 gram geroosterde pinda`s
Bereiden
doe de suiker, water, azijn, vissaus, knoflook, chilipeper,en limoensap bij elkaar. Goed mengen schil de mango en maak in de vrucht kleine inkepingen en dan met een dunschiller maak je julienne reepjes.Week de gedroogde garnalen 20 min in koud water.
Doe de mango in een kom met de kruiden die alleen maar gesneden worden.Meng alles goed door elkaar.
Haal de schaal van de garnaal af en verwijder het darmkanaal.
snij de mangosteen doormidden en haal de partjes er uit.Voeg de gedroogde garnalen toe en de sjalotten.
Doe de pinda`s in de vijzel niet te fijn stampen en dit gaat ook in de kom.
Doe 4 eetlepels dressing erbij en meng dit goed. leg alles op een stapel en doe de garnalen erboven op dan nog wat dressing en daar waar overheen wat sjalotten , pinda`s. en wat chilipeper.
Materialen
dunschiller. kom. vijzel
Bronvermelding
Masterchef australia