Ovenschotel van kaas en mosterd

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 06-02-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gram boerenkaas, fijn geraspt
  • 2 th. Dijon of Engelse mosterd
  • 8,5 dl. halfvolle melk
  • 25 gram boter op kamertemperatuur
  • 5 dikke sneden brood
  • 3 eieren
  • 4 plakken magere doorregen bacon
  • Worchesthire saus
  • zout
  • peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het grootste gedeelte van de kaas, de mosterd en 3 eetlepels van de melk. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer het brood met de boter. Besmeer iedere sneetjes met het kaasmengsel en snijd de sneetjes met het kaasmengsel en snijd de sneetjes vervolgens in vier driehoeken. Vet een ovenvaste schaal van 2,25 liter en schik het brood in de schaal met de punt naar boven. Klop de resterende melk en eieren door elkaar en breng op smaak. Schenk de vloeistof over het brood. Bestrooi met de resterende kaas. Bak 35 minuten tot het gerezen en goudbruin in. Verwarm, intussen de grill. Grill de bacon 8-10 minuten tot ze knapperig zijn, keer halverwege. Breek ze in stukkeen en strooi over de pudding en besprenkel met wat Worchesthire saus.

Bronvermelding