(AANBEVOLEN) Cocktail van garnalen met krabsaus nèt even anders, serveer in een hoog champagneglas of geef als amuse in een klein glaasje

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram ijsbergsla, fijngesneden
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 1 dl room
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eetlepels whiskey
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • zout, versgemalen peper en cayennepeper
  • 1 stuks tomaat, ontveld, en in piepkleine blokjes
  • 0,5 stuks appel in piepkleine blokjes gesneden
  • 1 stuks lente-ui, in heel dunne ringetjes
  • 100 gram fijngesneden krab

Bereiden

Klop de room licht op en meng de ketchup, cognac, whiskey, Worcestershiresaus, peper, zout, cayennepeper, tomaat, lente-ui en krab erdoor. Leg op de bodem van een hoog champagneglas (of amuse/borrelglaasje) een klein bedje van de fijngesneden ijsbergsla. Verdeel hierover de saus en de garnalen.

Materialen

4 stuks hoge champagneglazen of 10 à 12 stuks kleine amuse/borrelglaasjes

Bronvermelding