AANRADER - Vegetarische Ovenschotel met ricotta, spinazie en tomaat

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 snuf nootmuskaat 600 gr verse spinazie 6 tomaten in plakken 2 teen knoflook geperst 250 gr ricotta 4 eieren 75 gr geraspte parmezaanse kaas peper en zout . Materialen Dit recept was verdwenen en stond gedateerd op 11 november 2011 Al meerdere malen gemaakt en ook als bijgerecht geserveerd. Het was steeds een succes. Ondanks dat we allebei van een lekker stukje kip, vlees of vis houden, hebben we dat niet gemist bij dit gerecht. Door het gestolde ei was het geheel stevig en leek het of je een stuk hartige taart at. Tip van Lidwien Ik heb wel 20 min langer dan het recept aangeeft in de oven gelaten. Even prikken met een satéprikker, of de eieren goed gestold zijn. het geheel moet stevig aanvoelen . . Bereiden Verwarm de oven voor op 200 gr Roerbak de spinazie met 2 uitgeperste tenen knoflook, wat gemalen peper en een snuf nootmuskaat, totdat de spinazie is geslonken. Je kunt ook diepvries spinazie gebruiken,maar knijp er dan het vocht goed uit. Klop de ricotta samen met de eieren en de parmezaanse kaas.Roer er de spinazie wat peper en zout door en doe de massa over in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met plakken tomaat en strooi er nog wat parmezaanse kaas over. Een kwartierje in de oven ,totdat de tomaten een mooi kleurtje hebben. En dan smullen

Bronvermelding