Romige knolselderijsoep - met mascarpone en bieslook

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-01-2021 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 gr. boter
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 300 gr. knolselderij, in blokjes
  • 2 middelgrote kruimige aardappels, in blokjes
  • 700 ml. groentebouillon (tablet)
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. verse bieslook, fijngeknipt
  • 1-2 eetl. olijfolie extra verge mild
  • 125 ml. mascarpone of slagroom

Bereiden

1. Smelt de boter in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook in 1-2 minuten glazig. Voeg knolselderij, aardappel en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de groenten afgedekt in 10 -15 minuten zachtjes gaar. 2. Pureer de soep met een staafmixer en meng de mascarpone of room erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of kopjes en druppel er wat olijfolie in. Garneer met bieslook en eventueel met gefrituurde groentechips. Notenbrood met verse basilicumpesto is ook heel lekker om erbij te serveren. Uitgev Garneer de soep met uitgebakken, in stukjes gesneden ¿ crispy¿ ontbijtspek. Heerlijk!

Materialen

staafmixer

Bronvermelding