Eters? Maak een Italiaans Gehaktbrood, heerlijk van Ria

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-02-2020 | 369 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 200 g salami, fijn gemalen
  • 100 g pittige geraspte kaas
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 100 g olijven zonder pit, in plakjes
  • 1 ei
  • 2 eetl tomatenpuree
  • peper en zout
  • 3 eetl zure room
  • 2 tl selderiezout
  • 1 eetl ketjap
  • 1,5 kop paneermeel
  • 2 eetl Italiaanse kruiden

Bereiden

Kneed het geheel goed door elkaar en beleg hiermee een cakevorm, boter niet nodig. Zet het gehaktbrood ongeveer 1uur in een op 175° voorverwarmde oven. Dek het brood het eerste half uur af met aluminiumfolie. - Haal het cakeblik uit de oven en giet het overtollige vocht eraf en laat het daarna nog 10 minuten rusten. Warm of koud serveren. - Dit laat zich met van alles combineren.

Bronvermelding