Peche Melba: ijs met perzik en frambozensaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-06-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 halve perziken (uit blik)
  • 150 g frambozen
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 4 grote bollen vanille-ijs

Bereiden

VOORBEREIDEN: Laat de perziken uitlekken. Snijd 4 halve perziken in kleine stukjes. Zet 4 dessertschaaltjes op grote ijscoupes klaar. BEREIDEN: Prak de frambozen in een kom fijn met een vork. Schep de puree in een kom en roer er 1 eetlepel basterdsuiker door. Klop met een handmixer in een kom de slagroom met 1 eetlepel basterdsuiker stijf. Schep in elk dessertschaaltje een bol ijs. Leg op het ijs een halve perzik met de bolle kan naar boven. Rangschik de stukjes perzik eromheen. Schep slagroom op de halve perzik en druk die iets plat met de bolle kant van een lepel. Giet of schep een beetje frambozenpuree over deze Peche Melba.

Materialen

dessertschaaltjes, ijscoupes

Bronvermelding