Kruidige linzensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2004 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 1 pakket gesneden groenten
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 kleine eetlepel kerriepoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1,5 liter water
  • 3 a 4 blokjes groentenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiden

Verhit een scheut (olijf)olie in de soeppan. Roerbak hierin het groentenpakket ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat het nog even meebakken. Draai het vuur laag. Voeg de kruiden toe. Roerbak deze op laag vuur (anders branden de kruiden aan!) 1 minuut mee. Doe de linzen erbij en bak het geheel nog een kleine minuut. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat het geheel twintig tot dertig minuten koken. Controleer halverwege de kooktijd of de soep niet te veel inkookt. Voeg anders nog water toe. Als de linzen gaar zijn (ze vallen dan uit elkaar) is de soep klaar. Pureer de soep met de staafmixer of de keukenmachine. Lekker met een knapperig gebakken Turks brood.

Materialen

grote soeppan staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding