Linzensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2004 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1,5 liter water
  • 3 a 4 blokjes groentenbouillon
  • 1 eetlepel groene Indiase currypasta
  • 125 gram (demi) creme fraiche
  • 2 takjes verse koriander

Bereiden

Was de rode linzen. Snijd ui, tomaat en wortel in blokjes. Verhit 1 scheutje (olijf)olie in de soeppan. Bak daar in de ui, de wortel en de uitgeperste teentjes knoflook enkele minuten op laag vuur. Voeg de gewassen en uitgelekte linzen toe. Laat het ongeveer 1 minuut meesudderen. Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten en een eetlepel currypasta toe. Bak dit nog even mee. Doe er ongeveer anderhalve liter water en de bouillonblokjes bij. Laat de soep 20 tot 30 minuten sudderen. Hak intussen de koriander fijn. Controleer halverwege de kooktijd of de soep te dik wordt. Voeg anders nog wat water toe. Als de linzen gaar zijn (ze vallen dan uit elkaar) is de soep gaar. Pureer dan de soep glad. Serveer de soep met een eetlepel creme fraiche en de fijngehakte koriander Lekker met naan en/of papadums.

Materialen

1 grote soeppan staafmixer (of keukenmachine)

Bronvermelding