Lichte salade van Raddichio, rivierkreeftjes en oosterse dressing

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0.5 struikje roodlof (raddichio)
  • 1 rode grapefruit
  • 2 eetlepels créme fraîche
  • 1 theelepel sojasaus
  • 0.5 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper
  • 4 gekookte rivierkreeftjes
  • of
  • 50 gr garnalen

Bereiden

Maak de roodlof schoon en scheur deze in stukjes. Neem vervolgens de grapefruit. Deze mag dik geschild worden waarna je de partjes tussen de vliezen uit kunt snijden. Met de room, sojasaus, gembersiroop. het zout en de peper bereid je tenslotte een overheerlijke saus. Leg nu de roodlof en de grapefruit netjes op de borden en ver deel de zojuist gemaakte saus erover. Ganeer het geheel met de kreeftjes/garnalen en geniet ven de verrassend verfrissende en fruitige salade. Dit gerecht smaakt behalve met kreeft overigens ook heerlijk met garnalen.

Bronvermelding