Cake, Boeren Stroopwafel Tulband. Makkelijk recept

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten voor 12 personen Pak boerencakemix van Koopmans 4 eieren 250 gram roomboter +beetje margarine pakje kleine stroopwafels Voorbereiding Haal 12 uur van te voren de roomboter uit de koelkast . Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de tulband vast in met de margarine Bereidingswijze Doe de roomboter in een kom en maak deze op de laagste stand met de mixer tot een gladde massa. Voeg daarna in 1 keer de cakemix en eieren toe. Meng het geheel nu 3 minuten op de hoogste stand met de mixer tot een mooi beslag . Strijk de cakemix mooi uit in de tulbandvorm. Steek de kleine stroopwafels met de vorm mee in het beslag. Laat ze een klein beetje boven het beslag uitkomen ,zodat de stroopwafel ongeveer in het midden van elk plakje cake te vinden is . Bak de tulband op ca 55 minuten gaar Serveertips Probeer na een half uur de tulband voorzichtig los te maken van de cakevorm . Een half uurtje later kun je dan voorzichtig de cake er in zijn geheel uit halen . En kun je de nog warme plakken cake serveren. De cake is zowel warm als koud onweerstaanbaar lekker !!!

Bronvermelding