Choriatiki (Griekse boerensalade)

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote (roma) tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/2 groene paprika
  • 10 (Kalamata) olijven
  • 5 eetlepels Griekse Olijfolie (Excellent AH)
  • 1 eetlepel azijn
  • 200 gram feta (Dodoni, AH)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel oregano

Bereiden

De tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken snijden. De komkommer schillen en in plakjes snijden. De ui schoonmaken en in halve ringen snijden. Dit in een slakom doen. Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien. Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade. De feta in het midden boven op de salade leggen en daarover wat oregano strooien. De olijven rondom de salade leggen. NB: zelf maak ik de dressing als volgt: 1 eetlepel azijn + 5 eetlepels olijfolie in een mengflesje doen, halve theelepel zout erbij en goed door elkaar mixen.

Materialen

snijplank schilmesje saladeschaal

Bronvermelding