Koolraap met bechamelsaus (óf kaassaus)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-01-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 knol koolraap
  • 1 zout
  • 1 VOOR DE SAUS
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 3 deciltr kookvocht met melk
  • 1 zout
  • 0,5 eetlepel suiker
  • 1 nootmuskaat
  • VOOR KAASSAUS
  • 100 gram kaas

Bereiden

- Maak de koolraapschoon en kook ze gaar volgens het basisrecept. - Maak de saus; - door de boter te smelten, - de bloem toe te voegen - al roerende te verdunnen met het kookvocht en de melk. - Maak de saus op smaak met zout, suiker en nootmuskaat. - Schep de saus door de gare uitgelekte koolraap. VOOR DE KAASSAUS: - roer door de bechamelsaus 100 gram geraspte kaas. - laat de suiker weg.

Bronvermelding