Gevuld Turks brood

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 22-01-2010 | 139 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 heel Turks brood
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (verse) Italiaanse kruiden
  • 1 paprika
  • 125 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 100 gram blauwschimmelkaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 -200 graden (afhankelijk van je soort oven, even experimenteren). Meng de fijngehakte Italiaanse kruiden met de tomatenpuree en een uitgeperst teentje knoflook. Snijd de rode uien in smalle ringetjes, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Snijd de kaas in stukjes. Snijd het Turks brood overlangs doormidden. Besmeer beide helften met het tomatenpuree-mengsel. Beleg dan een helft met de gesneden groenten en de blauwschimmelkaas. Leg de andere helft boven op de belegde helft. Verpak het geheel helemaal in aluminiumfolie. Leg het verpakte brood op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer na ongeveer twintig minuten of het brood knapperig is, de groenten gaar en de kaas gesmolten. Verwijder, als het brood gaar is, de aluminiumfolie. Snijd het brood in punten en serveer het direct. Lekker met een groene salade of een tomatensalade.

Materialen

oven aluminiumfolie

Bronvermelding