'Zuurkooltaartjes' Voor deze maanden is zuurkool best een lekkere maaltijd, maar je kunt er ook lekkere hartige taartjes van maken

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

300gr. bladerdeeg ; 300gr. zuurkool ; 2 teentjes knoflook (gesnippert) ; 1 ui ;( fijn hakken) 2 rode pepertjes( gesnippert) en 250gr, gehakt Bereiding: Rol het bladerdeeg ui en snijd er vier vierkanten uit. Fruit de ui, knoflook en de pepertjes vijf minuten. Doe de gehakt erbij en roerbak nog eens vijf minuten; voeg peper en zout naar smaak toe. Schep op ieder deegvierkantje een kwart van de zuurkool, gevolgd door een kwart van het gehaktmengsel. Bak de taartjes 20 minuten op 180 graden.

Bronvermelding