Kogelbiefstuk met geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote prei
  • 2 stuks kogelbiefstuk
  • peper uit de molen
  • 1 eetlepel boter
  • 4 plakken katenspek
  • 2 plakken zachte geitenkaas (bettine)
  • milde paprikapoeder

Bereiden

Haal de biefstuk 30 min voor bereiding uit de koelkast. Maak de prei schoon en snijd hem in lange dunne reepjes. Blancheer de prei. Bestrooi de biefstuk met de peper.Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken ca 3 minuten aan beide kanten.Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak het katenspek knapperig in de koekenpan. Leg op iedere biefstuk een plak geitenkaasen grilleer tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de geitenkaas met paprikapoeder, verdeel het katenspek en de prei erover.

Bronvermelding