Bavarois, een tricolore symfonie van -

Anders, Nagerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 15-01-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 VOOR DE BISCUIT
  • 110 gram Mix voor Biscuit (Boerebond)
  • 2 eieren
  • 10 mililiter water
  • 1 VOOR DE KIRSCHSIROOP
  • 50 gram suiker
  • 50 mililiter water
  • 1 kirscharoma
  • 1 VOOR DE BAVAROISES
  • 50 gram chocoladebavarois (Boerebond)
  • 40 mililiter water
  • 200 mililiter slagroom
  • 40 gram citroenbavarois (boerebond)
  • 40 mililiter water
  • 200 mililiter slagroom
  • 50 gram aardbeienbavarois (boerebond)
  • 40 mililiter water
  • 200 mililiter slagroom
  • 1 VOOR DE AFWERKING
  • 200 mililiter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 1 chocoladeschilfer
  • 6 stuks aarbeien

Bereiden

- Bereid eerst BISCUITbeslag. - Klop de mix, de EIEREN en het WATER samen 10 min. op de hoogste snelheid op. - Strijk het beslag 1 cm. dik uit op een ingevette bakplaat. - Bak 10 min. in de oven - Steek met een uitsteekvormpje of een glas schijfjes van 4 cm doorsnede - maak vervolgens kirschsiroop. - doe de SUIKER en het WATER in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook - laat het afkoelen en voeg enkele druppels KIRSCHAROMA toe. - Bestrijk de biscuitschijfjes met kirschsiroop - Maak dan de verschillende bavarois. - klop de SLAGROOM op. - Meng de MIX met het WATER - Doe het mengsel DIRECT bij de slagroom - Vul de dessertglazen als volgt: eerst chocoladebavarois # dan een rondje biscuit dan citroenbavarois # een rondje biscuit dan aarbeienbavarois - plaats de glazen in de koelkas en laat 2 uur afkoelen - klop de SLAGROOM samen met de SUIKER op. - Versier de desserglazen met CHOCOLADESCHILFERS, toefjes SLAGROOM AARDBEI

Materialen

mixer oven voorverwarmen op 220 graden glas of uitsteekvorm van 4 cm doorsnede pannetje

Bronvermelding