Kerststol uit de broodmachine

Brood/sandwiches, Ontbijt, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-01-2005 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram All-in-Mix voor Luxebrood (Boerebond)
  • 250 mililtr water
  • 6 gram verse óf
  • 3 gram droge gist
  • 150 gram marsepein
  • 100 gram gekonfijt fruit
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram hazelnoten
  • 5 gram citroenraspsel
  • 1 poedersuiker

Bereiden

- doe de MIX, de GIST en het WATER in de broodmachine. - start het programma voor rozijnenbrood - rooster de HAZELNOTEN en verwijder het bruine laagje - doe de noten in een zakje en rol ze fijn met een deegrol - neem na het geluidsignaal het deeg en de kneedhaak uit de machine zonder het programma te onderbreken. - heeft je machine een noten- en rozijnenstrooier, doe dit dan na de tweede kneedtijd (raadpleeg de handleiding van je toestel) - Hak het deeg in stukken en meng er het GEKONFIJT FRUIT, de ROZIJNEN, de HAZELNOTEN en het CITROENRASPSEL door. - Voeg het geheel weer samen tot een bol. - laat het deeg even rusten - Kneed de MARSEPEINSTAAF mals met de handen en maak er een cilinder van. - Plaats de deegrol midden op het deeg en rol het middelste gedeelte uit tot een dikte van ongeveer 2 cm - De uiteinden boven- en onderaan laat je dik. - Leg de MARSEPEIN op het uitgerolde gedeelte van het deeg en vouw dicht met de dikke uiteinden tegen elkaar -Leg het deeg met de dichtgevouwen flappen naar boven terug in het bakblik. - De machine werkt de rest van het programma verder af. - Bestuif het brood direct na het bakken met POEDERSUIKER

Materialen

broodmachine

Bronvermelding