Aardappeltaart van Van Gogh

Hartige Taarten, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-01-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 1 teen knoflook, geperst
  • enkele blaadjes tijm, gerist
  • 75 gram gruyere, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappels en snij ze in zo dun mogelijke plakken. Klop in een kom de eieren los met de melk, slagroom, knoflook, tijm, zout en peper. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs in de taartvorm, druk ze stevig aan. Schenk het roommengsel over de aardappels, ze moeten bijna helemaal onder staan. Strooi de guyere over de bovenkant. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en goudbruin, dek de bovenkant eventueel af met alufolie als ie te snel bruin kleurt. Controleer of de taart gaar is door er een metalen spies in te steken. Die moet er schoon uitkomen. Laat de taart 15 min voor het snijden staan. Snij de taart in punten. Lekker bij rosbief en entrecote.

Materialen

ingevette ronde taartvorm, 22 cm doorsnede

Bronvermelding