Chinese tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 1 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon
  • 50 g bloem
  • 1 dl melk
  • 3 el tomatenpuree (1 blikje)
  • 1 el wijnazijn
  • 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 tl djahé
  • 2 el suiker
  • 2 el fijngesneden ham
  • 2 el kleine stukjes gaar kippe- of varkensvlees
  • 1 el sherry
  • 1/2 dl koffieroom
  • zout
  • 1 tl ve-tsin

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook. Vermeng de bloem, de melk, de tomatenpuree, de azijn, de knoflook, de djahé en de suiker. Roer dit mengsel glad. Voeg het mengsel al roerend aan de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur ca 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de ham en het vlees toe. Neem de soep van het vuur en roer er de sherry, koffieroom, zout naar smaak en ve-tsin door.

Bronvermelding