Fijne mosselsoep

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. italiaanse kruiden (ook diepvries AH)
  • 1/4 l. visbouillon van blokje
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • zout en peper

Bereiden

Pel de tenen knoflook. Snij 1 teen in dunne plakjes en de ander hak je fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengel in plakjes. Was mosselen schoon onder stromend water. De mosselen moeten dichtgaan, tik anders nog even tegen het aanrecht met de schelp. Verwijder kapotte mosselen. Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de plakjes knoflook heel even aan. Leg de mosselen erop en strooi een kwart van de bleekselderij en 1 eetlepel Italiaanse kruiden er overheen. Smoor de mosselen afgedekt in 6-8 min. op half hoog vuur tot de schelpen allen openstaan. Schep de mosselen met een schuimspaan in de schaal en hou ze warm onder aluminiumfolie. Zeef het mosselkookvocht en vul het aan met de visbouillon tot een halve liter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de gehakte en de bleekselderij zachtjes aan. Bak de tomatenstukjes en 1 eetlepel Italiaanse kruiden ongeveer 1 minuut mee. Voeg nu het mosselvocht toe en breng alles aan de kook en laat de soep zo'n 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de mosselen uit de schelp, maar hou 12 mosselen met schelp achter. Leg de mosselen zonder schelp in diepe kommen en schep de soep erover. Leg er nu de mosselen met schelp ook bij. Lekker met warm stokbrood en eventueel kruidenboter.

Materialen

Grote pan, schaal, soeppan, schuimspaan.

Bronvermelding