Ritjah

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 1 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g varkensvlees
  • 1 ui
  • 3 el sambal oelek
  • 1/2 tl djahé
  • zout
  • olie
  • 3 tomaten
  • 1 aubergine
  • 200 g sperzieboontjes
  • 5 dl water

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de ui klein en vermeng deze met de sambal, de djahé en wat zout. Verhit wat olie en fruit hierin de ui met de kruiden gedurende ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en laat alles op een laag vuur lichtbruin worden. Snijd de tomaten in stukjes en de aubergine in plakjes. Voeg deze aan het vlees toe en laat ze ca 5 minuten smoren. Maak de boontjes schoon en voeg deze met het water aan het gerecht toe. Laat alles in ca 15 minuten gaar worden. Bij Ritjah is een groentegerecht overbodig omdat de groente met het vlees samen één gerecht vormt.

Bronvermelding