Franse uientaart - Smaakt koud, bij de borrel, ook heel lekker

Hartige Taarten, Lunch, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 05-09-2014 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • deeg voor hartige taart
  • 50 gr. boter
  • 550 gr. uien, in dunne ringen
  • 2 theelepels (verse) tijmblaadjes
  • 3 eieren
  • 275 ml. room
  • 60 gr. Gruyère, geraspt
  • zout, peper
  • nootmuskaat

Bereiden

Verwarmm de oven voor op 180 graden C (gastand 4). Bekleed een taps toerlopende springvorm van 23 cm met het deeg. Bedek het deeg met een vel bakpapier en vul het met een steunvulling (als u die niet hebt, kunt u hiervoor ook gedroogde bonen of rijst gebruiken). Bak het deeg 10 minuten blind, verwijder steunvulling en papier en bak nog eens drie tot vijf minuten, of totdat het deeg gaar is, maar nog licht van kleur. SMELT intuusen de boter in den kleine koekenpan en fruit de ui al roerend tien tot vijfrien minuten tot deze zacht en heel licht gekleurd is. Voeg de tijm toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen. Klop de eieren samen met de room en voeg de kaas toe.Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. SPREID de ui uit over het deeg en giet het eimengsel eroverheen. Bak 35 tot 40 minuten tot de taart goudbruin is. Laat de taart vijf minuten in de vorm staan voor het serveren.

Materialen

quiche-springvorm diam. 23 cm

Bronvermelding