Brochettes de poulet au fenouil avec sauce d'estragon - kipspiesje met venkel en dragonsaus - lekker met tabouleh

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 01-07-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. kipfilet in blokjes
  • 2 venkelknollen
  • een mespunt gemalen venkelzaad
  • flink wat peper en zout
  • 2 limoenen, in partjes
  • 1 scheut olijfolie
  • SAUS
  • 125 ml. crème fraîche
  • 125 ml. mayonaise
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 1 scheutje pastis (bijv. Pernod)
  • 1 bosje dragon, fijngehakt
  • peper, zout

Bereiden

Doe de kipblokjes in een schaal en vermeng met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met venkelzaad, peper en zout. Snijd de venkelknollen in stukjes* en schep ze door de gemarineerde kip. Rijg aan satéprikkers eerst eem partje limoen en vervolgens om en om een stukje kipfilet en een stukje venkel. Rooster de spiesjes gaar boven e barbecue. Roer de ingrediënten voor de dragonsaus door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus apart. *De stukjes venkelknol houden veel bite. Voor een zachtere versie kunnen ze vooraf even geblancheerd worden.

Bronvermelding