Menu
Brochettes de poulet au fenouil avec sauce d'estragon - kipspiesje met venkel en dragonsaus - lekker met tabouleh
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Laatst aangepast: 01-07-2012 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 400 gr. kipfilet in blokjes
- 2 venkelknollen
- een mespunt gemalen venkelzaad
- flink wat peper en zout
- 2 limoenen, in partjes
- 1 scheut olijfolie
- SAUS
- 125 ml. crème fraîche
- 125 ml. mayonaise
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- 1 scheutje pastis (bijv. Pernod)
- 1 bosje dragon, fijngehakt
- peper, zout
Bereiden
Doe de kipblokjes in een schaal en vermeng met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met venkelzaad, peper en zout. Snijd de venkelknollen in stukjes* en schep ze door de gemarineerde kip. Rijg aan satéprikkers eerst eem partje limoen en vervolgens om en om een stukje kipfilet en een stukje venkel. Rooster de spiesjes gaar boven e barbecue. Roer de ingrediënten voor de dragonsaus door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus apart.
*De stukjes venkelknol houden veel bite. Voor een zachtere versie kunnen ze vooraf even geblancheerd worden.
Bronvermelding
Andere bron