Zalmfilet (tilapia of kabeljauw) met teriyakisaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 06-11-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 100-150 gr.
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl. medium dry sherry
  • 1 dl. teriyaki (Japanse sojasaus)
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 3 minuten lichtbruin, halverwege keren. Roer sherry, sojasaus en suiker door elkaar en giet dit bij de vis. Stoof de vis in ca. 8 minuten zachtjes gaar, keer regelmatig en laat vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donkere, glanzend laagje. Leg de zalm met saus op een bord en versier met bosui en sesamzaad. Serveer met rijst en een salade. Vervang eventueel de zalm door tilapia of kabeljauw. WIJN: een Gewürztraminer uit de Alsace gaat heel goed samen met de uitgesproken smaak van sojasaus.

Materialen

Koekenpan

Bronvermelding