Mini-artisjoktaartjes- Warm als voorafje of koud bij een picknick

Hartige Taarten, Voorgerecht, 20 personen, Frans.

Laatst aangepast: 26-08-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr. artisjokharten uit een potje
  • 1 rood pepertje
  • 50 gr. geraspte kaas
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 ei
  • zout, peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een vormpje 5 rondjes uit elk plakje bladerdeeg. Leg deze in de muffinvorm. Laat de artisjokharten goed uitlekken en prak ze fijn. Haal de zaadjes uit het pepertje en hak het heel fijn. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en vul hiermee de muffinvormpjes. Zet de taartjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer ze warm als voorafje, maar ook koud zijn ze lekker, bijvoorbeeld bij een picknick. TIP Je kunt ook uit 3 plakjes bladerdeeg 12 grotere taartjes maken.

Materialen

20 muffinvormpjes (5 cm.) of 12 muffinvormpjes van 8 cm.

Bronvermelding