6 Heerlijk Zomerse Salades Lekker Snel

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 02-01-2021 | 697 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Salade van krieltjes 1 kilo nieuwe aardappeltjes/krieltjes met schil, gewassen 6 eieren 250 g bacon (plakjes of blokjes) 1 rode ui, heel fijn gehakt 1 stengel bleekselderij. (in stukjes) 6 el mayonaise 1 bekertje zure room zout en peper Schil de aardappelen alleen als je dat nodig vindt. Kook de aardappelen met zout tot ze zacht maar nog stevig zijn (ong. 15 min). Laat ze afkoelen. Kook de eieren hard. Spoel ze af onder koud water. Pel ze en snij ze in stukjes. leg de bacon in een bakpan. Bak het op een halfhoog vuur bruin. Giet het vet eraf. Snij de aardappeltjes klein. Doe aardappelstukjes, ei, bacon, ui en selderij in een schaal. Voeg mayonaise, zout, peper, zure room toe. Laat alles nog een half uur afkoelen voor het opdienen. --- Rijstsalade (4 personen) 450 g basmati rijst 1 ui (in stukjes) 1 stengel selderij (in stukjes) versgehakte peterselie 100 g gehakte walnoten of pecannoten 100 g rozijnen 5 el olijfolie 5 el citroensap 3 el sojasaus 2 1/2 tl gemalen komijn Kook de rijst zoals aangegeven. Giet de rijst af en doe het over in een schaal. Roer het door met een vork tot de rijst los en luchtig is. Laat afkoelen. Vermeng de uien, selderij, peterselie, noten, rozijnen. Roer een sausje van de olijfolie, citroensap, sojasaus en komijnpoeder. Schenk het over de salade. Breng op smaak met peper en zout. == Zalm fusilisalade 1 blik zalm (450 g) 250 gr pasta b.v. fusili bakje cherry tomaatjes (in tweeën gesneden) 1 komkommer (in blokjes) 200 g mozzarellakaas in dunne plakkjes verse peterselie 100 g parmezaanse kaas, geraspt 100 ml olijfolie 4 el citroensap 2 teentjes knoflook (geperst) 1/2 tl dille peper en zout naar smaak Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen. Maak de zalm schoon en verdeel het in kleine stukjes. Vermeng de zalm met de tomaatjes, komkommer, mozzarella, peterselie en parmezaanse kaas. Meng voor de saus de olijfolie, citroensap, knoflook, dille, peper en zout. Giet over de salade. === Tropische salade 500 g kipfilet, gekookt en in reepjes gesneden 100 g pecannoten 1 stengel bleekselderij, in stukjes 100 g kokos (geraspt, vers of gedroogd) 100 g pitloze druiven, gehalveerd 100 g ananas in stukjes (vers of uit blik) 2 el zure room 1 tl mosterd zout en peper 8 el mayonaise citroensap Vermeng kip, noten, selderij, kokos, druiven en ananas. Roer de zure room, mosterd, mayonaise, citroensap, zout en peper. == Taco Salade 500 gram rundergehakt 1/2 zakje mix voor uiensoep 200 ml water 1 el chilisaus bekertje zure room 1 krop ijsbergsla geraspte kaas 1 grote tomaat in blokjes zwarte olijven 1 groene paprika maischips tacosaus Bak het gehakt rul en bruin. Doe het halve zakje uiensoep erdoor en 200 ml water en laat 8-10 minuten sudderen, af en toe roeren. Schep er 1 el chilisaus bij. Snij de krop ijsbergsla in dunne repen. Doe de sla, geraspte kaas, tomaat, olijven en groene paprika in een schaal. Leg op ieder bord iets van het slamengsel, leg daarop wat van het gehakt en een schep zure room en garneer met tacochips. Geef er tacosaus bij. === Griekse salade 1 krop romeinse sla, gewassen en in stukjes gesneden 1 rode ui in ringen zwarte olijven ontpit 1 groene paprika in stukjes 1 rode paprika in stukjes 2 tomaten in blokjes 1 komkommer in blokjes 200 fetakaas of Ricotta in blokjes 6 el olijfolie 1 tl gedroogde oregano sap van 1 citroen peper Vermeng in een slakom de sla, ui, olijven, paprika, tomaten, komkommer en kaas. Meng de olijfolie, oregano, citroensap en zwarte peper. Schenk de dressing voor het opdienen door de salade.

Bronvermelding