Pennesalade met tomaten, basilicum en provolone

Pasta, Hoofdgerecht, 1 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • penne

Bereiden

250 gr. penne 50 gr provolone(picante) kaas 1/2 potje gedroogde en gemarineerde tomaten 1 potje verse basilicum Bereiding: Kook de penne in overvloedig water, laat uitlekken, besprenkel met olijfolie om niet te kleven en laat afkoelen. Doe in een saladekom wat van de marinadeolie. Versnipper de helft van het potje tomaten en voeg bij de olie. Pluk de basilicum-blaadjes van het potje en versnij grof, voeg toe in de kom.Snij de kaas in dunne, kleine rechthoekjes (1cm x 50 mm x 3 mm) en voeg toe aan de kom. Meng er eventueel een snuifje peper en zout (of andere kruiden zoals marjolein of oregano)doorheen. Voeg de afgekoelde pene toe, meng alles door elkaar zonder de penne te beschadigen.

Bronvermelding