Quesadilla's met guacamole van James (Devine)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • doosje cherrytomaatjes
  • 1 chilipeper (zonder pitjes!)
  • 1 bosje lente-uitjes (of bosui)
  • 1 bosje verse koriander
  • snuf zout
  • zeezout en verse zwarte peper
  • flinke kneep citroen- of limoensap
  • 200 gram jong belegen boeren kaas
  • 1 paprika
  • zakje fachita's (8 mexicaanse pannenkoeken)
  • bekertje zure room
  • zakje tortillachips (voor erbij)
  • Mexicaanse milde rode saus (voor erbij)

Bereiden

Voor de guacamole meng je de (2) avocado's, iets minder dan een bakje cherytomaatjes door elkaar (bijvoorbeeld in de keukenmachine) samen met een hand vol gehakte lente-uitjes en een flinke hand verse koriander. Als dit alles een mooi haksel is geworden, roer je er nog een paar gehakte tomaatjes door en een flinke snuf zout. Doe het mengsel in een kom en breng het (voorzichtig) op smaak met zeezout, zwarte peper en een flinke kneep citroen- of limoensap. Om de quesadilla's te vullen heb je een paar flinke handen vol geraspte kaas nodigwat dun gesnedenlente-uitjes, een paar handjes verse, gehakte koriander en een rode paprika (allemaal fijngehakt). Meng alles in een kom en strooi een handje van het mensel tussen twee laagjes tortilla. Je kunt als je wilt wel 4, 10 of 20 quesadilla's tegelijk maken en ze in de koelkast bewaren tot je ze nodig hebt. Op matig vuur de pannenkoeken verwarmen zodat ze na ongeveer anderhalve minuut aan elke kant heerlijk krokant van buiten zijn en een smeuige draderige vulling hebben. Snijd de quesadilla's in vieren en serveer de punten met guacamole, zure room en eventueel wat tortillachips.

Materialen

koekenpan met anti aanbaklaag.

Bronvermelding