Bram Bokkepoots Chocolade Cake uit Matilda

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Wachten: 65 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2008 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram pure chocolade
  • 170 gram ongezouten zachte boter
  • 225 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 6 eieren
  • voor het glazuur:
  • 225 gram pure chocolade
  • 225 gram creme fraiche

Bereiden

Deze machtige chocoladetaart is heel goed door of met kinderen te maken. 1. verwarm de oven voor op 180 graden (stand 4) 2. Vet de taartvorm in en bekleed hem met vetvrij papier 3. Smelt de chocolade in een pyrex kom boven een pan met kokend water, of even in de magnetron. 4. Roer de boter erdoor tot hij gesmolten is. 5. Roer het meel, de suiker en de losgeklopte eidooiers erdoor. 6. Klop het eiwit stijf. 7. Schep voorzichtig de helft van het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is. 8. Schep de rest van het eiwit erdoor en stort daarna de massa in de taartvorm. 9. Bak de cake ongeveer 35 minuten. Bovenop zal een dunne korst ontstaan. Wanneer je er met een breinaald in prikt zal het lijken of hij nog niet gaar is, maar wees gerust, het hoort zo. De cake zal bij het afkoelen steviger worden. Deze cake is heerlijk luchtig en vochtig. 10. De cake laten afkoelen op een rooster tot hij koud genoeg is om vast te pakken. 11. Haal uit de vorm en verwijder het vetvrije papier. 12. Smelt de chocolade met de creme fraiche in een kom bovenop een pan zacht kokend water. Af en toe roeren tot alles gesmolten en vermengd is. 13. Laat het mengsel een beetje afkoelen. 14. De cake heeft de neiging in het midden eeen beetje in te zakken, dus zet hem ondersteboven voor het aanbrengen van het glazuur. 15. Spatel zorgvuldig met een glaceermes het chocoladeglazuur over de hele cake. 16. Laat hem op een koele plaats opstijven (de koelkast is te koud en vochtig). Een half uur tot een uur moet voldoende zijn.

Materialen

taartvorm 22 cm doorsnee, vetvrij papier, pyrex kom, steelpan, breinaald, rooster, glaceermes

Bronvermelding