'Ali Nazik een zomers Turks aubergine-gehaktgerecht' Het is snel klaar en het smaakt heerlijk fris door de yoghurt

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 19-09-2011 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote aubergines - gehakt

Bereiden

4 grote aubergines 300 ml dikke Griekse of Turkse yogurt 3 teentjes knoflook 400 gr rundergehakt een pak tomatenblokjes (hebben meer smaak dan verse tomaten, vooral nu het niet het tomatenseizoen is) een klein blikje tomatenpuree 2 middelmaat uien gesnipperd chilivlokken zout peper Prik een aantal gaatjes in de aubergines en doe ze in een oven van 200 graden. Klop de yogurt een beetje los en knijp de teentjes knoflook uit in de yoghurt. Laat dit nu staan. Rul ondertussen het gehakt. Als het zijn eigen vocht heeft opgenomen doe je de fijngesnipperde uien erbij. Als die glazig zien doe je de tomaten en het blikje tomatenpuree erbij. Doe een klein beetje water erbij om het geheel wat vloeibaarder te maken. Laat dit doorpruttelen op een laag vuurtje. Haal nu de aubergines uit de oven (eerst even voelen of ze gaar zijn). Maak er een snee in, zo kan je de aubergines makkelijk leeg lepelen. Haal het vlees uit de aubergine en voeg dat bij de knoflookyoghurt. Voeg nu de zout en chilivlokken naar smaak toe aan de gehaktsaus. Nu kan je het bord opmaken. Eerst doe je een paar opscheplepels aubergineyogurt in een bord, en daarna lekker veel saus er overheen.

Bronvermelding