'Broodje hete surinaamse kip' Pas op het is erg lekker

Brood/sandwiches, Lunch, 8 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

3 kipfilets 3 rode pepers of 2 madame Jeanette pepers (fijngehakt) 2 uien (fijngehakt) scheut ketjap 1 bouillonblokje (maggie of tuinkruiden) 6 tenen knoflook een beetje kentjur kruiden (indien je het kan krijgen) 1 afgestreken eetlepel lichtbruine suiker afbakbroodjes Komkommer (dun geschild) Kipfilet koken met wat zout (15 minuten). Afgieten en de kip uitpluizen. Uien en pepers in olie frituren. Doe er de uitgeperste knoflook bij.Doe er dan de basterdsuiker en de ketjap bij. Moet een soort papje worden. Bouillontablet erboven verkruimelen. Kentjur toevoegen. Doe de kip erbij en laat dit nog even 10 minuten smoren. Bak intussen de afbakbroodjes. Doe het kipmengsel royaal op de broodjes en leg er wat dunne plakken komkommer op. Uiteraard kan je ook de kip met rijst eten ipv op een broodje.

Bronvermelding