Surinaamse kip met okra en kousenband

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • peper en zout
  • 300 gr. verse okra
  • 1 tomaat
  • 2 uien
  • 3 el. zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr. kousenband
  • 1 el. hindoestaanse masala
  • 350 gr. voorgekookte krieltjes
  • 1 madam Jeanette peper
  • 1 pak roti

Bereiden

pel de uien en snipper ze. pel de knoflook en snipper ze. snijd de tomaat in kleine stukjes. Maak de kousenband schoon en snijd deze in kleine schuine stukjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Was okra's voorzichtig en verwijder de steeltjes. Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de kip in circa 15 minuten rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. voeg de knoflook, tomaat, okra, kousenband, masala, krieltjes en 200ml warm water toe. Voeg de hele madame Jeanette peper toe en zorg dat deze heel blijft. Stoof het gerecht met de deksel op de pan in 30-40 minuten gaar. Verwijder voorzichtig de peper. Verwarm de roti volgens de aanwijzingen.

Materialen

stoofpan

Bronvermelding