Knapperige broodjes met ragout, van Mia (zo gemakkelijk)

Brood/sandwiches, Lunch, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 7 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2019 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • restje in stukjes gesneden vlees
  • ingrediënten naar wens, zie tips bij bereiding
  • klontje boter
  • 4 (punt)broodjes
  • 1 blikje ragout, smaak naar wens ...

Bereiden

Heb je een bouillon getrokken en nog wat vlees over? Koop een blikje ragout en verrijk de ragout daarmee. Bij kippenragout kan je nog wat champignons toevoegen, ik doe er ook altijd nog 2 tl citroensap bij of een extra kruidje. Bij rundvlees bijvoorbeeld wat zwarte peper, kerriepoeder, gehakte peterselie toevoegen. Snijd het kapje van het broodje en voeg dat na het vullen weer toe. - Hol de broodjes uit, dus haal flink wat broodkruim weg en vul de broodjes met de ragout. Beboter nu de buitenkant en de bovenkant met een kwastje met wat gesmolten boter en zet ze in het midden van een voorverwarmde matig warme oven. - Als de ragout warm is, zijn de broodjes zo klaar, anders duurt het wat langer. Houd het dus even in de gaten. De broodjes worden heerlijk knapperig. - Je kunt natuurlijk ook zelf ragout maken. - Zie ook: Dagje gemakkelijk van Mia (kalfsragout met.... ), elders in dit kookschrift.

Bronvermelding