Aardappeltaartjes met basicilum

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g nieuwe aardappelen,

Bereiden

750 g nieuwe aardappelen, Schoongeboend en gehalveerd. 2 eetlepels olijfolie 2 sjalotjes, fijngesnipperd. 1 teen knoflook, gepeld en geperst 25 g verse blaadjes basilicum, gescheurd. 1,5 dl crème fraîche Zeezout Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ca. 15 minuten net gaar. Giet de aardappelen af en laat ze schrikken in een kom koud water. Giet ze af en zet apart. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Fruit hierin de sjalotjes in 2 minuten zacht. Voeg het knoflook toe en roerbak alles nog eens 4 minuten. Neem de pan van het vuur. Doe de aardappelen in de pan. Voeg de sjalotjes en het knoflook toe en prak de aardappelen met een vork licht tegen de zijkant van de pan, zodat ze net openbarsten. Spatel het basilicum en de crème fraiche erdoor. Verdeel het mengsel over vier metalen kookringen van ca 9 cm doorsnee en 4 cm hoog. Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Zet de aardappelringen in de pan en bak ze 5 minuten op matig vuur. Keer ze om en bak ze nog eens 5 minuten. Verwijder de metalen ringen en serveer de aardappeltaartjes op warme borden.

Materialen

Kookpan,Koekenpan,Ovenringen, Platte schep ( om de aardappeltaartjes om te keren) Eventueel oven maar niet noodzakelijk.

Bronvermelding