Bitterkoekjescake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-08-2012 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

225 gr cakemeel (gezeefd) 200 gr (Italiaanse) bitterkoekjes 1 dl amaretto of meer naar smaak 200 gr boter 175 gr suiker 1 mespunt zout 3 eieren Hulpmiddelen Cakevorm van 27 cm lang (2 liter) Voorbereiding Verkruimel de bitterkoekjes en zet ze in de amaretto te weken. Beboter de vorm en bestuif deze met cakemeel. Verwarm de oven voor op 175?C, gasstand 3 of heteluchtoven 160?C. Roer met de mixer boter, suiker en zout tot een lichtgekleurde romige massa. Klop de eieren er een voor een goed door en blijf daarna nog 5 minuten kloppen. Schep afwisselend in gedeelten cakemeel, bitterkoekjes en resterende amaretto luchtig door het deeg tot dit geheel glad is. Bereidingswijze Vul de vorm en plaats deze direct op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven. Bak de bitterkoekjescake in circa 1? uur gaar en goudbruin. Open de oven pas tegen het einde van de baktijd en steek een breinaald op verschillende plaatsen in de cake; blijft de naald schoon en droog dan is de cake gaar. Serveertips Laat de bitterkoekjescake minstens 15 minuten in de vorm afkoelen alvorens deze te verwijderen.

Bronvermelding