Blije kip met citroen. Gisteren gemaakt, het enige wat we willen zeggen is; het was smullen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-04-2015 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 dikke biologische kip sap van 1 citroen 1 kleine citroen 1 dl olijfolie 2 tenen knoflook, ongepeld 1 el gedroogde oregano 1 kilo nieuwe aardappelen Verwarm de oven voor op 225 graden. Prik in de kleine citroen, bestrooi de buikholte van de kip met zout en doe er de citroen en de twee tenen knoflook in. Bestrooi de kip ook van buiten met zout. Boen de aardappelen schoon en snijd ze, ongeschild, in de lengte in vieren. Leg nu de kip in een ovenschaal en schik de aardappelen eromheen. Meng olie, citroensap en oregano met peper en zout en giet dat over de kip en de aardappelen. Braad de kip 20 minuten, draai dan de oven lager, naar 175 graden en laat nog een uur braden. Controleer of de aardappelen gaar zijn (zacht) en of de kip gaar is (blank vocht als je in een dij prikt). Zo nee: met braadvocht begieten en nog een kwartiertje in de oven laten staan. Zo ja: opdienen met een grote groene sla met veel verse kruiden.

Bronvermelding