Bananentaart met witte chocolademousse. Zeker op brokkeldeeg een echte aanrader

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

300 g. bloem 175g. boter 90g. suiker vetstof 1 eierdooier 1 ei 4 bananen 1 citroen 5 dl. room 200 g. witte chocolade 1 zakje vanillesuiker 150 g. witte chocoladeschilfers Bereiding Meng bloem, suiker en een snuifje zout. Verdeel de boter in kleine stukjes en doe deze onder het mengsel. Kneed en doe de eidooier eronder. Kneed nog eens en laat vervolgens een uur rusten in de frigo in een vochtige doek. Strooi bloem op de tafel. Rol het deeg uit met een deegrol op een dikte van 4 mm. Breng het in de ingevette taartvorm. Maak de randen gelijk met de taartvorm. Doorprik het deeg met een vork en bestrijk de kanten met losgeklopt ei. Leg in het midden van het deeg een stuk bakpapier met daarop wat droge bonen of erwten. Laat gedurende 25 minuten blindbakken in een voorverwarmde oven op 175°C. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster. Neem er het papier en de bonen af. Snijd de gepelde bananen in rondjes van ongeveer 3 mm. Pers de citroen en haal de bananenschijfjes door het citroensap. Leg ze dakpansgewijs over het gebak. Smelt de witte chocolade. Klop de room op met de suiker en spatel er geleidelijk aan de afgekoelde witte chocolade onder. Breng dit mengsel aan over de bananen en smeer egaal uit. Strooi witte chocoladeschilfers op de taart. Smakelijk!

Bronvermelding