Whiskyboter

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 el whisky
  • 125 gr boter
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 1 mespunt ansjovispasta
  • ansjovisfilet of verse kruiden om te garneren

Bereiden

De uien pellen en snipperen. Saman met de whisky in een pan doen en iets laten inkoken. Vervolgens pureren. De boter schuimig kloppen, het ui-wisky mengsel erdoor roeren en de boter op smaak brengen met zout, peper, citroensap en ansjovispasta. De boter in de spuitzak doen en roosjes spuiten op een stuk alluminiumfolie. De whiskyboter in de koelkast op laten stijven. Voor serveren naar believen garneren met ansjovisfilets of verse kruiden.

Materialen

een spuitzak met stervormig tuitje

Bronvermelding