Voorgerecht/Hapje: Paté van kippenlever.(Schandalig lekker)

Anders, Voorgerecht, 12 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 15-06-2011 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote gesnipperde ui
  • 500 gram Roomboter
  • 500 gram kippenlevertjes
  • handvol verse salie
  • scheut cognac of calvados

Bereiden

Deze onvoorstelbaar lekkere, fluweelzachte paté is heel simpel te maken: Fruit de ui met de salieblaadjes in een grote koekenpan in 100 gram van de boter op een zacht vuur tot de ui zacht is. Zet het vuur iets hoger en snijd de lever doormidden en braad ze mee tot ze nét gaar zijn (nog een beetje roze) Giet een scheut drank in de pan en laat even meesudderen. laat een beetje afkoelen en gooi de inhoud van de pan in de keukenmachine met 300 gram van de boter, zout en versgemalen peper. Laat alles tot pulp draaien. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. het geheel moet flink op smaak zijn want het wordt koud gegeten en dat zwakt de smaken af. Duw of roer nu het mengsel door een zeef zodat de vezeltjes achterblijven. Schep het in kommetjes, schone jampotjes of patebak. Smelt nu de laatste 100 gram boter maar laat beslist niet heet worden. Giet over elk kommetje een laagje boter om alles goed af te sluiten. Laat in de koelkast minstens 6 uur opstijven. Goed gekoeld en onder het boterlaagje blijft de kostelijke paté zeker tien dagen goed. Lekker met frans boeren bruinbrood.

Materialen

Roerzeef, keukenmachine

Bronvermelding